Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Παραδοσιακά Προϊόντα "Η Φανή"

  Η οικογενειακή επιχείρηση «Η Φανή» ιδρύθηκε το 2000 από την οικογένεια Κωνσταντινίδη Γρηγορίου, σ ένα μικρό χωριό της Χαλκιδικής -τον Άγιο Παύλο- 28 χιλιόμετρα περίπου από την Θεσσαλονίκη.
  Αφορμή για τη δημιουργία της επιχείρησης ήταν η ασχολία της οικογένειας με την αμπελουργική καλλιέργεια εδώ και τρεις γενναίες.
  Πιο συγκεκριμένα η επιχείρηση άρχισε να ασχολείται με την παραγωγή αμπελόφυλλων σε βάζα, αλλά και έτοιμα κατεψυγμένα ντολμαδάκια (σε ειδική συσκευασία για τη κατάψυξη), γλυκό του κουταλιού από το σταφύλι αλλά και τσίπουρο και ξύδι από τα εκλεκτής ποικιλίας σταφύλια της.
  Θέλοντας η επιχείρηση να επεκταθεί και σε άλλα είδη παραδοσιακών προϊόντων και έχοντας ως κύριο προϊόν το τσίπουρο προχώρησε στη δημιουργία του παραδοσιακού λικέρ -διαφόρων γεύσεων από φρούτα της εποχής, αλλά και φρούτα του δάσους.
  Επίσης, αφορμή για την δημιουργία ενός ακόμη προϊόντος ήταν η παραγωγή σιτηρών της οικογένειας. Με τα σιτηρά λοιπόν (αφού πραγματοποιηθεί πρώτα η διαδικασία για να γίνει το σιτάρι αλεύρι και η διαδικασία για να παραχθεί σε σιμιγδάλι). Με τα σιτηρά λοιπόν ως κύριο συστατικό παράγεται ο παραδοσιακός μας τραχανάς και αφού προσθέσουμε το αγνό φρέσκο γάλα και τα καλύτερα διαλεχτά υλικά.
  Πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα προϊόντα «Η Φανή» προέρχονται από αγνά και φρέσκα υλικά του Αγίου Παύλου, παράγονται με τον παραδοσιακό τρόπο -όπως ακριβώς θα τα φτιάχναμε για εμάς τους ίδιους - και το κυριότερο.. με πολύ μεράκι!  Τέλος, τα προϊόντα «Η Φανή μπορείτε να τα βρείτε στις λαϊκές αγορές της Χαλκιδικής, σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου