Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ντολμαδάκια "Η Φανή"

Τα Σπιτικά Ντολμαδάκια "Η ΦΑΝΗ" ξεκίνησαν να παρασκευάζονται μόλις το χειμώνα του 2009.
Το τόσο νόστιμο αποτέλεσμα οφείλεται στα αμπελόφυλλα μας καθώς και απο τηνπαραδοσιακή συνταγή, όπως ακριβώς γινόταν στην Μικρά Ασία απο τις γιαγιάδες μας. Τα ντολμαδάκια "Η ΦΑΝΗ" είναι ντολμαδάκια χωρίς κιμά.

Τα Ντολμαδάκια "Η ΦΑΝΗ" παράγονται καθημερινά στο εργαστήριο μας στον Άγιο Παύλο της Χαλκιδικής. Τα συστατικά έρχονται κάθε μέρα απο το αμπέλλι ώστε να είναι πάντα φρέσκα, και ο δυόσμος και το φρέσκο κρεμμυδάκι προέρχονται απο παραγωγούς του Αγίου Παύλου είτε της γύρω περιοχής κατευθείαν απο το χωράφι του παραγωγού, φρεσκοκομένα και διαλεχτα, ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος. Τα Ντολμαδάκια "Η ΦΑΝΗ" δεν περιέχουν κανένα απολύτος συντηρητικό. Κατα την συσκευασία τοποθετούνται ορθια ετσι ωστε με ένα απλο "αναποδογυρισμα" στην κατσαρόλα να βράζονται ομοιόμορφα χωρίς να ξετυλίγονται!
Τι σημαίνει "ντολμαδάκι γιαλαντζί";

Οι λέξεις είναι τούρκικες και, στην κυριολεξία τους, σημαίνουν "ψεύτικο (γιαλαντζί) γεμιστό (ντολμά)". Ντολμά είναι το γεμιστό - κάτι που είναι κούφιο και το γεμίζουμε. Επειδή λοιπόν το ντολμαδάκι δεν είναι ένα κούφιο αμπελόφυλλο που γεμίζει με το ρύζι και τα υπόλοιπα καρυκεύματα αλλά - αντίθετα - η τυλιγμένη γέμιση, ονομάζεται "ψεύτικο γεμιστό" ή στα τουρκικά, γιαλαντζί ντολμά.

Περιγραφή - Συσκευασίες

Τα κατεψυγμένα Ντολμαδάκια "Η ΦΑΝΗ" διατίθενται σε πρακτική συσκευασία των 500 γραμμαρίων (περίπου 40 ντολμαδάκια - 4 μερίδες), σε στρογγυλό τάπερ κατάλληλο για τρόφιμα κλεισμένα αεροστεγώς.
Τα Ντολμαδάκια "Η ΦΑΝΗ" είναι έτοιμα με 20 λεπτά βράσιμο σε σιγανή φωτιά. Το μόνο που χρειάζεται να προσθέσετε είναι νερό, λάδι και λεμόνι, και είναι έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου